Tali koper penting banget kanggo nggawe koper ing panggonane. Ora preduli nggunakake mobil pribadi, sepur utawa pesawat, koper bakal gampang dipencet, koper ing koper bakal akeh. Pancen repot tenan. Kanthi bantuan tali koper, nambah kekuwatan eksternal menyang koper kanggo ndandani koper. Cara mbedakake koper ing papan umum, liyane bisa nggunakake koper merek lan warna sing padha, sampeyan bisa mbedakake koper kanthi tali koper. Iku salah sawijining fungsi. Kajaba iku, bisa nambah logo ing tali koper. Banjur tali koper bisa digunakake minangka hadiah kanggo para plancong. Maskapai luwih milih hadiah hadiah kaya iki.     Sabuk iki diproduksi kanthi ambane 2 inci, duwe gesper keamanan supaya koper aman ditutup. Macem-macem bahan bisa dipilih kayata bahan poliester, nilon & tiruan. Antarane bahan kasebut, bahan nilon kanthi kualitas paling apik lan luwih awet. Nilon tiruan sabanjure lan banjur dadi bahan poliester. Bisa nggawe pilihan sing cukup nalika nggunakake lan biaya. Proses sing beda bisa digunakake ing logo kayata pencetakan silkscreen, cetak CMYK, cetakan embossed, rajutan lan liya-liyane.